Εμβάθυνση της πολιτικής κρίσης στην Τουρκία «βλέπει» ο Κιλιτσντάρογλου

Εμβάθυνση της πολιτικής κρίσης στην Τουρκία «βλέπει» ο Κιλιτσντάρογλου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμβάθυνση της πολιτικής κρίσης στη χώρα του προβλέπει ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της γειτονικής χώρας.

Ο Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στον τουρκικό Τύπο αναφέρεται σε τέσσερα μεγάλα ρήγματα στον κοινωνικό και πολιτικό ιστό της χώρας του.

«Το πρώτο χάσμα βρίσκεται ανάμεσα στην Βουλή και αυτούς που ελέγχουν το κράτος. Το νομοθετικό όργανο δεν θα μπορεί να ελέγξει το εκτελεστικό, το οποίο (από τώρα και στο εξής) θα πράττει ότι επιθυμεί. Ο αγώνας στο κοινοβούλιο δεν θα επηρεάζει την κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χάσματα στην ιστορία της δημοκρατίας μας», τονίζει ο Κιλιτσντάρογλου.

Στην συνέχεια, ο Κιλιτσντάρογλου εκφράζει έντονο προβληματισμό για το γεγονός ότι από τώρα και στο εξής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκπροσωπεί τους 80 εκ. πολίτες της Τουρκίας, αλλά μονάχα τους ψηφοφόρους του κόμματος του. Επίσης, προκαλείται χάσμα στις σχέσεις της δικαιοσύνης με την κοινωνία.

Η δικαιοσύνη αποφασίζει σύμφωνα με τις εντολές ενός ατόμους. Τέλος, με την εξαφάνιση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας από το πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο της Τουρκίας, η χώρα απομακρύνεται από τον αναπτυγμένο κόσμο.

Ο Κιλιτσντάρογλου προειδοποιεί ότι τα προαναφερόμενα χάσματα πλέον είναι η νέα πραγματικότητα της Τουρκίας. Ο ίδιος αναφέρει ότι το κόμμα του, λαμβάνοντας υπόψη του αυτό τον κίνδυνο επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο δημοκρατίας και ένα νέο σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή