Μάντσεστερ: «Συγχώρεσέ με», είπε στη μητέρα του πριν ανατιναχθεί

Μάντσεστερ: «Συγχώρεσέ με», είπε στη μητέρα του πριν ανατιναχθεί

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τηλεφώνημα στη μητέρα του, λίγες ώρες πριν από την επίθεση, στο οποίο της είπε «συγχώρεσέ με», έκανε ο δράστης της επίθεσης στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές. Ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης ανακοίνωσε χθες ότι έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις έρευνες για τον εντοπισμό συνεργατών και κρησφυγέτων που χρησιμοποίησε ο Αμπεντί, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στη Βρετανία μέσω Κωνσταντινούπολης και Ντίσελντορφ.

Μετά τη σύλληψη, προχθές, του πατέρα και δύο εκ των αδελφών του, προέκυψε ότι ο πατέρας του, Ραμαντί (Αμπού Ισμαήλ) Αμπεντί, ήταν μέλος λιβυκής ισλαμιστικής οργάνωσης που αποτελούνταν από μουτζαχεντίν που είχαν επιστρέψει από το Αφγανιστάν.

Η πλειονότητα των 22 νεκρών στην επίθεση ήταν γυναίκες. Μεταξύ των θυμάτων, τα 7 ήταν κάτω των 18, ενώ η νεότερη ήταν 8 ετών. Μεταξύ των εφήβων που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνεται 14χρονη από τις Εβρίδες Νήσους, ενώ η 15χρονη φίλη της νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Από την εξέταση των τραυμάτων και της θέσης στην οποία βρέθηκαν νεκροί και τραυματίες προέκυψε ότι η δύναμη της έκρηξης σχημάτισε ομόκεντρους κύκλους γύρω από τον δράστη, στοιχείο που παραπέμπει σε ομοιόμορφα κατασκευασμένη βόμβα. Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε χθες τραυματίες στο νοσοκομείο παίδων του Μάντσεστερ, ενώ μεγάλα ποσά σε δωρεές έχουν συγκεντρωθεί για τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών. Εξάλλου, δεκάδες χιλιάδες στερλίνες συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες για την ενίσχυση δύο αστέγων που έσπευσαν σε βοήθεια των θυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή