«Μέλη του DHKP-C οι απεργοί πείνας», λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ

«Μέλη του DHKP-C οι απεργοί πείνας», λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Μπροστά στον κίνδυνο να μεγαλώσουν οι αντιδράσεις για τις απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων από την τουρκική κυβέρνηση, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε χθες τους διαμαρτυρόμενους απεργούς πείνας ως μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.

Ο συνήγορος της καθηγήτριας Νουριγιέ Γκιουλμέν και του δασκάλου Σεμίχ Οζακτσά, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα μετά δύο μήνες σε απεργία πείνας, σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί του υπουργού αφορούσαν δικαστική υπόθεση που έκλεισε με αθώωση των δύο το 2012.

«Υπάρχουν οργανικοί δεσμοί ανάμεσα στα δύο αυτά άτομα και στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C. Είναι σαφές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο συνήγορος των δύο ανακοίνωσε ότι θα μηνύσει τον υπουργό στα τουρκικά δικαστήρια και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη σπίλωση της υπόληψης των εντολέων του. Η οργάνωση στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός ιδρύθηκε το 1978 με στόχο τη μετατροπή της Τουρκίας σε σοσιαλιστικό κράτος με βίαια μέσα.

Επειτα από δύο μήνες, στη διάρκεια των οποίων επιβιώνουν με λεμονάδα και αλατόνερο, οι δύο εκπαιδευτικοί δεν είναι σε θέση να περπατήσουν, ενώ οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μόνιμες βλάβες στην υγεία τους. Παράλληλα με τις διώξεις αντιφρονούντων, συνεχίζεται στην Τουρκία ο ανταρτοπόλεμος Κούρδων αυτονομιστών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το τελευταίο 48ωρο, τέσσερα διαφορετικά περιστατικά στις επαρχίες Βαν, Χακαρί, Αγκρι και Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας κόστισαν τη ζωή σε έξι στρατιώτες, έναν αστυνομικό και ένα φρουρό χωριού.

 

Bομβαρδισμοί

Επίσης, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί από την τουρκική αεροπορία θέσεων του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ, από τις οποίες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, «εξουδετερώθηκαν» τρία μέλη του ΡΚΚ και ένα οπλοστάσιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή