ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Ρώσους διπλωμάτες απέλασε η Εσθονία

Δύο Ρώσους διπλωμάτες απέλασε η Εσθονία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απελάσει δύο διπλωμάτες που εργάζονται στο ρωσικό προξενείο στην πόλη Νάρβα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Το μόνο που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι ότι οι δύο διπλωμάτες απελάθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας Μαριάν Σουντακόφ. Την είδηση για την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών μετέδωσε και η τοπική εσθονική ιστοσελίδα Delfi, επικαλούμενη δικές της πηγές που τήρησαν την ανωνυμία τους.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass,μετέδωσε ότι πρόκειται για τον Γενικό πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Νάρβα Ντμίτρι Κεζένοφ και τον πρόξενο Αντρέι Σουργκάγιεφ. «Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Καζένοφ και ο Σουργκάγιεφ θα απελαθούν από την Εσθονία», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας Σάντρα Καμίλοβα, στον ανταποκριτή του Tass, ο οποίος μετέδωσε ότι η ρωσική πρεσβεία στην Εσθονία δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα το γεγονός.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ωστόσο κατέστησε σαφές ότι η απέλαση των ρώσων διπλωματών δεν θα μείνει αναπάντητη. «Πρόκειται για μία ακόμη μη φιλική και αδικαιολόγητη πράξη, η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη", ήταν η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών».

Νωρίτερα τον Μάιο, εσθονικό δικαστήριο είχε καταδικάσει σε πενταετή κάθειρξη έναν πολίτη ρωσικής εθνικότητας με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής κατασκοπίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ