Βρετανία: Σε εσωτερική αξιολόγηση θα προβεί η MI5

Βρετανία: Σε εσωτερική αξιολόγηση θα προβεί η MI5

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εγχώρια υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, MI5, ξεκίνησε σήμερα μία εσωτερική αξιολόγηση αναφορικά με το πως διαχειρίστηκε την παρακολούθηση του βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπεντί, προτού ο τελευταίος προβεί στη φονική τρομοκρατική πράξη του βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

«Αυτή η αξιολόγηση θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σχετικά με το αν πρέπει να διδαχθούμε από τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία διαχειρίστηκε την παρακολούθηση του Αμπεντί», δήλωσε στο Reuters μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Προτού εκτελέσει το χτύπημα, ο 22χρονος Αμπεντί, Βρετανός Μουσουλμάνος με καταγωγή από τη Λιβύη, ήταν ένας από τους 20.000 ανθρώπους που γνώριζε η MI5 για τις πιθανές τους σχέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, όχι όμως και ένας από τους 3.000 που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, ανέφερε η πηγή.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή