Ξεκίνησε ο διαμοιρασμός εξοπλισμού στους Κούρδους της Συρίας από τις ΗΠΑ

Ξεκίνησε ο διαμοιρασμός εξοπλισμού στους Κούρδους της Συρίας από τις ΗΠΑ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε ο διαμοιρασμός του εξοπλισμού, που είχαν ανακοινώσει ότι θα χορηγήσουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές του YPG στη Συρία με στόχο τη συμμετοχή του σε επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος μεταδίδει το Reuters. 

Η Ουάσιγκτον προχωρά το εν λόγω σχέδιο παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου, έδωσε την έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας πριν από ένα 24ωρο.

Το Πεντάγωνο είχε διευκρινίσει ότι ο εξοπλισμός που θα δοθεί στους Κούρδους της Συρίας θα είναι περιορισμένος σε μέγεθος, το οποίο θα είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της επιχείρησης. Η Τουρκία τάσσεται ενάντια στην παροχή εξοπλισμού στις κουρδικές δυνάμεις, καθώς η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή