Αλλάζει διαρκώς το επιτελείο του Ντ. Τραμπ

Αλλάζει διαρκώς το επιτελείο του Ντ. Τραμπ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μαίνεται ο αναβρασμός στον Λευκό Οίκο, καθώς άλλοτε ευνοούμενοι του Ντόναλντ Τραμπ πέφτουν αιφνίδια σε δυσμένεια και κάποιοι πρώην συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου επανέρχονται. Τελευταίο θύμα των βυζαντινισμών αυτών ο Μάικλ Ντάμπκι, στέλεχος του επικοινωνιακού του επιτελείου, ενώ φήμες εμφανίζουν τον επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, Κόρι Λεβαντόφσκι να επανακάμπτει στο πλευρό του Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι ο Λεβαντόφσκι είχε απομακρυνθεί μετά την επίθεσή του εναντίον δημοσιογράφου.

Ενημέρωση

Στο μεταξύ, τη βιασύνη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την καθημερινή ενημέρωσή του για θέματα εθνικής ασφαλείας και διαβαθμισμένων πληροφοριών στηλιτεύει σε χθεσινό δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post. Τα περισσότερα πρωινά, γύρω στις 10.30 ή μερικές φορές νωρίτερα, ο Τραμπ καθισμένος στο προεδρικό γραφείο και απολαμβάνοντας ένα αναψυκτικό διαίτης έχει μπροστά του ένα σωρό από έγγραφα, ενώ λαμβάνει την ενημέρωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις στις περιοχές άμεσου ενδιαφέροντος για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων. Ο πρόεδρος διακόπτει συχνά την ενημέρωση κάνοντας ερωτήσεις, αλλά κάποιες φορές και τυχαίες παρεμβάσεις. Ο ίδιος απαιτεί την παρουσία της ηγεσίας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στις ενημερώσεις αυτές, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι σύντομες. Καθώς οι συμμετέχοντες βρίσκονται γύρω από το γραφείο όπου γίνεται η ενημέρωση, ο Τραμπ αρέσκεται να έχει και οπτική άποψη για τις εξελίξεις, μέσω χαρτών, διαγραμμάτων, φωτογραφιών και βίντεο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο. «Αυτή δεν είναι η αποστολή μας; Να παρουσιάζουμε το υλικό με τέτοιον τρόπο, ώστε ο πρόεδρος να κατανοεί όσο το δυνατό πιο σωστά τις πληροφορίες που προσπαθούμε να του επικοινωνήσουμε», δηλώνει ο Πομπέο, συμπληρώνοντας ότι και ο ίδιος προτιμά να φτάνει γρήγορα στην ουσία των ζητημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Τραμπ δεν συγκρατεί το σύνολο των πληροφοριών που λαμβάνει, δεν κατανοεί την ουσία και τις διαφορές μεταξύ των καταστάσεων και ζητημάτων που αναλύονται ή δεν έχει αίσθηση του ειδικού χαρακτήρα ασφαλείας των πληροφοριών, αλλά και των μεθόδων που εφαρμόζονται για τη συλλογή τους. Η εφημερίδα αναφέρει το περιστατικό το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμά της, συνέβη στις αρχές του μήνα, όταν ο Τραμπ καυχήθηκε σε υψηλόβαθμους Ρώσους διπλωμάτες σχετικά με την ποιότητα των πληροφοριών ασφαλείας που λαμβάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή