Ανάρτηση «γρίφος» του Τραμπ στο Twitter

Ανάρτηση «γρίφος» του Τραμπ στο Twitter

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει για ακόμη μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter, η οποία περιλαμβάνει την λέξη «covfefe», μια λέξη που δεν υπάρχει. Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο Τραμπ διερωτάται «το πραγματικό της νόημα», ενώ φαίνεται να καλεί τους χρήστες να «λύσουν αυτόν  τον γρίφο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη στην σχετική ανάρτηση το βράδυ της Τρίτης στην οποία μάλιστα μπορούσε κάποιος να διαβάσει την παρακάτω ακατανόητη φράση: «Παρά τον διαρκώς αρνητικό Τύπο «covfefe». 

Το Twitter δεν άργησε να «πάρει φωτιά», με τις εικασίες για το νόημα της φράσης του Αμερικανού προέδρου να θεριεύουν: «Πρόκειται για κρυπτογραφημένο μήνυμα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν ή μήπως ένα τυπογραφικό λάθος;», σχολιάζει το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ωστόσο, η χθεσινή ανάρτηση δεν εμφανίζεται πλέον στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο όχι απλά να μην διορθώνει την προηγούμενη ανάρτησή του αλλά να καλεί τους χρήστες να ανακαλύψουν «το πραγματικό της νόημα». 

Μέχρι τις 08:30 ώρα Γκρίνουιτς (11:30 ώρα Ελλάδας) και πριν «κατέβει» από τον λογαριασμό του κ. Τραμπ, το "τουίτ" είχε αναδημοσιευθεί 111.000 φορές.
 
Οι εικασίες και τα σχόλια στο Twitter

Το #covfefe έγινε γρήγορα ο όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις και συζητήσεις στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σύμφωνα με μια λάθος μετάφραση του google από τα ρωσικά στα αγγλικά το «covfefe»  σημαίνει «παραιτούμαι».

Ορισμένα σχόλια όπως «Αποξηράνετε το covfefe» παίζει με την προεκλογική υπόσχεση του υποψηφίου Τραμπ που υποσχόταν «να αποξηράνει το έλος», αναφερόμενος στην Ουάσινγκτον.

Για να αποφύγει, μάλιστα,  κάθε σύγχυση το Regent's Center της αγγλικής γλώσσας στο Λονδίνο διευκρίνισε: «Για όλους τους μαθητές μας στην αγγλική γλώσσα, μπορούμε να πούμε πως το covfefe δεν είναι αγγλική λέξη. Προς το παρόν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή