Τα ακατανόητο «covfefe» του Τραμπ έγινε viral

Τα ακατανόητο «covfefe» του Τραμπ έγινε viral

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτύπησε με ένα ακατανόητο νυχτερινό τουίτ, που προκάλεσε απορίες αλλά και καζούρα εις βάρος του. Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε μία λέξη που δεν υπάρχει, «covfefe», η οποία έγινε πολύ γρήγορα το πρώτο θέμα συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Παρά τον διαρκώς αρνητικό Τύπο covfefe», μπορεί κανείς να διαβάσει στον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter. Αν δεν είναι μια κουτσουρεμένη φράση, τι πάει να πει «covfefe»; Είναι ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Ή μήπως ένα τυπογραφικό λάθος;

Αστεϊσμοί και εύθυμα σχόλια άρχισαν να κυκλοφορούν στο Twitter και το #covfefe έγινε γρήγορα ο όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις και συζητήσεις. «Covfefe» σημαίνει «παραιτούμαι», σύμφωνα με μια λάθος μετάφραση του Google από τα ρωσικά στα αγγλικά. Ορισμένα σχόλια όπως «Αποξηράνετε το covfefe» παίζει με την προεκλογική υπόσχεση του υποψηφίου Τραμπ που υποσχόταν «να αποξηράνει το έλος», αναφερόμενος στην Ουάσιγκτον. «Covfefe είναι μια θαυμάσια λέξη, τελεία – Σον Σπάισερ αύριο», σύμφωνα με ένα άλλο τουίτ που παρωδεί μια αντίδραση του εκπροσώπου του προέδρου. Για να αποφύγει κάθε σύγχυση, το Regent’s Center της αγγλικής γλώσσας στο Λονδίνο διευκρίνισε: «Για όλους τους μαθητές μας στην αγγλική γλώσσα, μπορούμε να πούμε πως το covfefe δεν είναι αγγλική λέξη. Προς το παρόν».

Πολλές ώρες μετά, το τουίτ βρισκόταν ακόμη στο Διαδίκτυο, δεν είχε διορθωθεί ούτε είχε εξηγηθεί η έννοιά του. Μετά τα δεκάδες χιλιάδες ριτουίτ ο Τραμπ επανήλθε γράφοντας: «Ποιος μπορεί να καταλάβει την πραγματική έννοια του covfefe; Διασκεδάστε!».

Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί η γενικότερη συμπεριφορά του σε σχέση με την κινητή τηλεφωνία – «η διπλωματία του κινητού», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Associated Press. Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να δίνει τον αριθμό τηλεφώνου του σε διεθνείς ηγέτες και να τους ζητάει να τον παίρνουν απευθείας τηλέφωνο, μια ασυνήθιστη πρακτική που σπάει το διπλωματικό πρωτόκολλο και εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια των συνομιλιών του. Το έχει κάνει ήδη με τους ηγέτες του Καναδά και του Μεξικού και ο Τζάστιν Τριντό φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε την πρόσκληση. Το ίδιο έκανε ο Τραμπ και με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο, ο οποίος απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει εάν ο Μακρόν σκοπεύει να κάνει χρήση του αριθμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή