ΚΟΣΜΟΣ

Μάλι: Γάλλοι στρατιώτες τραυματίες από επίθεση με όλμους

mali-galloi-stratiotes-traymaties-apo-epithesi-me-olmoys-2193089

Αρκετοί Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, μετά από μία επίθεση με όλμους κατά ενός ειρηνευτικού στρατοπέδου του ΟΗΕ στο βόρειο Μάλι, ανακοίνωσαν οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις την Πέμπτη, υπενθυμίζοντας την έντονη ανασφάλεια που επικρατεί στη δυτικόαφρικανική χώρα.

Με ανακοίνωση του, ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, έχοντας στόχο της το στρατόπεδο που σταθμεύει η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ(MINUSMA)στο Τιμπουκτού, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο που στρατοπεδεύει μία ανεξάρτητη αντιτρομοκρατική ομάδα των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.

«Στη συγκεκριμένη επίθεση τραυματίστηκαν αρκετοί Γάλλοι στρατιώτες, ένας εκ των οποίων σοβαρά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Γαλλία επενέβη στην αφρικανική χώρα το 2013, με στόχο να εκδιώξει μία τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, η οποία είχε καταλάβει το βόρειο Μαλί την περασμένη χρονιά. Από τότε έχει φέρει στη χώρα περισσότερους από 4.500 χιλιάδες στρατιώτες.

Η γαλλική επέμβαση παρακίνησε στη συνέχεια τον ΟΗΕ να μεταφέρει στη χώρα τη MINUSMA, η οποία αριθμεί περισσότερους από 10.000 στρατιώτες.