Αναστασιάδης: Χωρίς αρνήσεις και παραλογισμούς, υπάρχουν προοπτικές για Γενεύη

Αναστασιάδης: Χωρίς αρνήσεις και παραλογισμούς, υπάρχουν προοπτικές για Γενεύη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένει στην πρόταση του για σύγκληση νέας διάσκεψης για την Κύπρο, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ που θα μεταδοθεί απόψε, ενόψει της κρίσιμης συνάντησης το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε πως θα αναζητήσει τρόπους με τους οποίους θα μετατραπούν οι διαπραγματεύσεις σε πραγματικό διάλογο, και όχι σε διάλογο κωφών.

Σημείωσε δε ότι ο διάλογος υπαγορεύει πάντοτε μια ελαστικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως δεν είναι θέμα υποχωρήσεων αλλά ζήτημα να δοκιμαστούν και να δώσουν απαντήσεις όσοι φέρουν ευθύνες στο θέμα της ασφάλειας.

Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης στη συνάντηση της Κυριακής θα θέσει σε συζήτηση το γεγονός ότι δεν μπορεί από τουρκικής πλευράς να τίθεται όρος για την αναστολή κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ. Παρόλα αυτά, σημείωσε πως τα κυρίαρχα δικαιώματα για την ΑΟΖ, δεν έχουν θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γι’αυτό και θα ζητήσει απόσυρση των απαιτήσεων αυτών.

Επεσήμανε επίσης, πως η Ελλάδα επιμένει στην προετοιμασία του εδάφους για μια νέα διάσκεψη. Στόχος, δεν είναι μια εντυπωσιακή εμφάνιση και στο τέλος να προκληθεί άλλη μια απογοήτευση στο λαό, είπε.

Ο καθένας έχει τις θέσεις του, δήλωσε,σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ακιντζί – Τσαβούσογλου

Aν δεν υπάρξει παραλογισμός ή άρνηση να συζητηθεί ουσία του θέματος των εγγυήσεων, πιστεύω ότι μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές να είμαστε όλοι στη Γενεύη, συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στη μνήμη του Μάριου Τόκα, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει αναφορές των κ.κ. Ακιντζί και Τσαβούσοβλου ότι δεν προτίθενται να μεταβούν στην Γενεύη υπό όρους και προϋποθέσεις, είπε ότι «προηγείται εν πάση περιπτώσει η συνάντηση με τον ΓΓ (των ΗΕ). Ο καθένας έχει τις θέσεις του.

(Πηγή: Καθημερινή Κύπρου)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή