Μία ακόμη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Μία ακόμη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσεστερ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε σήμερα ότι τη διάρκεια της νύχτας συνέλαβε έναν άνδρα 24 ετών στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Πρόκειται για την 17η σύλληψη που πραγματοποιείται και έγινε στη συνοικία Ράσχολμ, στο νοτιοανατολικό Μάντσεστερ.

Ο Σάλμαν Αμπέντι, ένας Βρετανός λιβυκής καταγωγής 22 ετών, πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μετά το τέλος της συναυλίας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Έντεκα άνδρες παραμένουν υπό κράτηση από τη βρετανική αστυνομία, ενώ έξι άλλοι άνθρωποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Την Πέμπτη οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν σημειώσει «σημαντικές προόδους» στην έρευνα. Δήλωσαν ότι Αμπέντι «έφυγε από τη Βρετανία στις 15 Μαΐου και επέστρεψε στις 18».

Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην οικογένεια, ο Αμπέντι βρισκόταν στη Λιβύη μερικές ημέρες πριν την επίθεση. Η γερμανική αστυνομία από την πλευρά της επεσήμανε ότι εκείνη την περίοδο πέρασε από το Ντίσελντορφ.

«Αγόρασε τα συστατικά τη βόμβας μετά την επιστροφή του», διευκρίνισε ο Ρας Τζάκσον αξιωματούχος της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Ο πατέρας και ο αδελφός του Αμπέντι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στη Λιβύη, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα δύο αδέλφια είχαν ενταχθεί στο ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,SPUTNIK

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή