«Κύμα βίας» των καρτέλ στο Μεξικό με τουλάχιστον 20 νεκρούς σε 24 ώρες

«Κύμα βίας» των καρτέλ στο Μεξικό με τουλάχιστον 20 νεκρούς σε 24 ώρες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα κύμα βίας, το οποίο κράτησε 24 ώρες, στοίχισε τη ζωή 20 και πλέον ανθρώπων σε όλο το Μεξικό. Ορισμένα από τα πτώματα βρέθηκαν διαμελισμένα, μέσα σε πλαστικές σακούλες. Βαριά σκιά έχει πέσει στις τοπικές εκλογές που διεξάγονται σε τέσσερις μεξικανικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας για την εκλογή του κυβερνήτη της πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας, που για πολλούς θα δώσει ενδείξεις ενόψει των εθνικών προεδρικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.

Στην Πολιτεία Βερακρούς ανακαλύφθηκαν οι σοροί πέντε ανδρών και μιας γυναίκας. Τα πτώματα είχαν διαμελιστεί, τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικές σακούλες και εγκαταλειφθεί σε έναν δρόμο στην πόλη Ομεάλκα. Στη βόρεια Πολιτεία Νουέβο Λεόν ανακαλύφθηκαν άλλα τέσσερα διαμελισμένα πτώματα, ενώ στη γειτονική πολιτεία Τσιουάουα ένας μασκοφόρος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα μπαρ στην πόλη Κουαουτέμοκ σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Στο μεταξύ, στη νότια Πολιτεία Γκερέρο -όπου διάφορες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος αναμετρώνται για τον έλεγχο των εξαιρετικά προσοδοφόρων καλλιεργειών παπαρούνας, από τις οποίες παράγεται η βάση για την παρασκευή οποίου και ηρωίνης- σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Η βία στο Μεξικό έχει κλιμακωθεί καθώς ισχυρά καρτέλ των ναρκωτικών διασπώνται, αναδιοργανώνονται και συνεχίζουν να μάχονται ανελέητα για τον έλεγχο των χρυσοφόρων οδών παράνομης διακίνησης—κυρίως ναρκωτικών—προς τις ΗΠΑ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή