Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την επίθεση στο Λονδίνο

Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την επίθεση στο Λονδίνο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θλίψη και καταδίκη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο εκφράζει η διεθνής κοινότητα την επομένη του «χτυπήματος».

Την υποστήριξή του δήλωσε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία. 

«Έμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους» σχολίασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» Δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό

«Ο Καναδάς καταδικάζει απερίφραστα την παράλογη επίθεση που διαπράχθηκε χθες τη νύχτα στο Λονδίνο, στη Βρετανία, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι. Είμαι συντετριμμένος καθώς ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν», επισήμανε ο Τριντό σε ανακοίνωση του το απόγευμα της Κυριακής. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε, επίσης τα συλλυπητήριά του για τις επιθέσεις στο Λονδίνο σε τηλεγράφημά του προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ενίσχυση των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση δυνάμεων της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να είναι η κοινή απάντηση σ' αυτό που συνέβη», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Το έγκλημα αυτό προκαλεί σοκ με την ωμότητα και τον κυνισμό του», τονίζει ακόμη ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Προσεύχομαι για το Λονδίνο» ανέφερε από την πλευρά της, η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, στης οποίας τη συναυλία είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικές ημέρες το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή