ΚΟΣΜΟΣ

«Βεντέτα» Τραμπ με τον Δήμαρχο του Λονδίνου

trump242523
trumpkhan214

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε μια «άθλια δικαιολογία» για να εξηγήσει μια δήλωση που έκανε μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στο κεντρικό Λονδίνο που έχει ως τραγικό απολογισμό επτά νεκρούς και 48 τραυματίες εκ των οποίων οι 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θεώρησε κάπως «μπλαζέ» τις δηλώσεις του κ. Καν μετά τη διπλή επίθεση, ο οποίος ανέφερε σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις προς τους Λονδρέζους μετά την επίθεση ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Μερικές ώρες αργότερα, ο κ. Καν, καταδίκασε την «αρρωστημένη επίθεση» που διαπράχθηκε από «δειλούς τρομοκράτες», σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σήμερα ο Τραμπ επανήλθε σχολιάζοντας και πάλι μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης:

«Αθλια δικαιολογία από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα για την “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” δήλωσή του. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν σκληρά για να την πουλήσουν».

Ο Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος του Λονδίνου και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

Aπάντηση του Δημάρχου Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι αρνείται να επιτρέψει στον πρόεδρο των ΗΠΑ «Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τις κοινότητές μας», αφού ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τον κατηγόρησε με ανάρτησή του στο Twitter ότι αντιμετωπίζει την τρομοκρατία ελαφρά την καρδία.

«Ορισμένοι τροφοδοτούνται από τις διενέξεις και τον διχασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τις κοινότητές μας» δήλωσε ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.