Τραμπ σε Τίλερσον: Προσπάθησε να βελτιώσεις τις σχέσεις με τη Ρωσία

Τραμπ σε Τίλερσον: Προσπάθησε να βελτιώσεις τις σχέσεις με τη Ρωσία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ότι η έρευνα για πιθανές διασυνδέσεις του περιβάλλοντός του με τη Ρωσία δεν θα πρέπει να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.

Η κυβέρνηση Τραμπ είναι αντιμέτωπη με πολλά ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Ωστόσο ο Τίλερσον δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του ζήτησε να προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Μόσχα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.

«Δεν μπορώ πραγματικά να σχολιάσω τίποτα από αυτά, διότι δεν έχω άμεση γνώση», απάντησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ουέλινγκτον, όταν ρωτήθηκε πόσο ανησυχεί για το γεγονός ότι η κρίση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει την αποπομπή του Τραμπ.

«Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος: μην αφήσεις όσα έχουν συμβεί εδώ στην πολιτική σφαίρα να εμποδίσουν το έργο που πρέπει να κάνεις για αυτή τη σχέση. Και ήταν αρκετά ξεκάθαρος μαζί μου (…) ότι ενδέχεται να σημειώσουμε προόδους. Πραγματικά δεν εμπλέκομαι στις άλλες υποθέσεις», πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή