ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με σφυρί στην Παναγία των Παρισίων

france_notre
notre1
policerw3r535
1f1

Ανδρας τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων το απόγευμα της Τρίτης, αφού αποπειράθηκε να επιτεθεί κατά ενός εξ αυτών με σφυρί. Ο ύποπτος έχει τραυματιστεί στο στήθος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οπως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, ο άνδρας, ηλικίας 40 ετών, φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία!» πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς. Πρόσθεσε δε ότι είχε στην κατοχή του ταυτότητα Αλγερινού φοιτητή, ενώ διευκρίνισε πως οι μέχρι τώρα ενδείξεις μαρτυρούν ότι έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με πιο πρόσφατες πληροφορίες, ήταν πρώην δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν από το 2014 εγγεγραμμένος σε διδιακτορικό προγραμμα του Πανεπιστημίου Μετς στην ανατολική Γαλλία.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως σχετιζόμενο με την τρομοκρατία, με την εισαγγελία μάλιστα να διευκρινίζει ότι οι έρευνες έχουν ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι αρχές ζήτησαν από την πρώτη στιγμή από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, με αναρτήσεις στο Twitter. Μάλιστα, τουρίστας ο οποίος βρισκόταν εντός του ναού, ανήρτησε φωτογραφία με δεκάδες άτομα στο εσωτερικό του, περιγράφοντας οτι η αστυνομία ζήτησε από όλους να σηκώσουν τα χέρια τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα. Λίγη ώρα αργότερα, ο ναός εκκενώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής από το 2015, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών με τραγικό απολογισμό 130 νεκρούς.