Στους οκτώ οι νεκροί από την επίθεση στο Λονδίνο – Στις 13 οι συλλήψεις

Στους οκτώ οι νεκροί από την επίθεση στο Λονδίνο – Στις 13 οι συλλήψεις

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική αστυνομία ανέβασε επισήμως τον αριθμό των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Λονδίνου, στους οκτώ, καθώς νωρίτερα ταυτοποίησε το πτώμα του 45χρονου Γάλλου Ξαβιέ Τομάς, το οποίο  ανέσυραν οι αρχές σήμερα από τον Τάμεση.

Ο Ξαβιέ Τομάς ήταν αγνοούμενος από το βράδυ του Σαββάτου.

Ενα ακόμη θύμα ταυτοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίαςπρόκειται για τον 39χρονο, Ιγκνάθιο Ετσεβέρια. Η Ισπανία επικρίνει την Βρετανία για την χρονοβόρα διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους καθυστερήσεις επιτείνουν τον πόνο των οικογενειών.

Στους οκτώ οι νεκροί από την επίθεση στο Λονδίνο – Στις 13 οι συλλήψεις-1

Φωτογραφία του Ιγκνάθιο Ετσεβέρια δημοσιεύει το βρετανικό BBC. 

Επιπλέον, δέκα άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής υγειονομικής υπηρεσίας.
 
Στις 13 οι συλλήψεις 

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, οι βρετανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου στα ανατολικά του Λονδίνου, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή μετά την αιματηρή επίθεση.  Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για άνδρα, 30 ετών, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος «για προετοιμασία και υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών».

Η σύλληψη έρχεται να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση των αρχών για συνέχιση των ερευνών και εφόδων που διεξάγουν από την Κυριακή και είχαν ως απότέλεσμα την σύλληψη ήδη δώδεκα υπόπτων μετά από επιδρομή σε διεύθυνση στο Μπάρκιγνκ του ανατολικού Λονδίνου που χρησιμοποιούσε ένας από τους τρεις δράστες της επίθεσης, οι οποίοι σκοτώθηκαν από πυρά των αρχών, οκτώ μόλις λεπτά μετά την πρώτη κλήση που δέχθηκε η βρετανική αστυνομία για το συμβάν.

Αλλαγή νομικού πλαισίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοινώνει η Μέι 

Οτι πρόκειται να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ειδικά στις περιπτώσεις που «μπαίνει εμπόδιο» στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της αντιμετώπισης των υπόπτων για τρομοκρατική δράση, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με αφορμή την επίθεση του Σαββάτου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κι ενώ απομένουν πλέον δύο εικοσιτετράωρα ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Η πρωθυπουργός των Συντηρητικών σημείωσε πως η Βρετανία οφείλει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις κινήσεις φερόμενων ως εξτρεμιστών ακόμη και εάν δεν έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τους ασκεί ποινικές διώξεις.

Αντίθετοι με την πρωθυπουργό είναι οι Εργατικοί, οι οποίοι μάλιστα σχολιάζοντας την φράση της κ. Μέι περί «περιορισμού των ελευθεριών και των κινημάτων», τονίζουν πως δεν πρέπει να «στέλνουμε τέτοιου είδους μηνύματα». 

Πηγή: REUTERS, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή