Αποχωρεί η Γερμανία από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

Αποχωρεί η Γερμανία από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την αποχώρηση των στρατιωτών της από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και την ανάπτυξή τους στην Ιορδανία λόγω των αυξανόμενων γερμανο-τουρκικών εντάσεων, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχετικό σχέδιο της υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το DPA, το οποίο αποφασίστηκε μετά την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν αυτή τη βάση του ΝΑΤΟ όπου έχουν αναπτυχθεί περίπου 260 στρατιώτες της Μπούντεσβερ στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ.

Η απόφαση έρχεται δύο εικοσιτετράωρα μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμμε τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, «λόγω βεβαρημένου προγράμματος», όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Η κίνηση αναμένετο να κλιμακώσει την ήδη συγκρουσιακή σχέση των δύο χωρών, μετά και την τελευταία προσπάθεια της γερμανικής πλευράς με την επίσκεψη Γκάμπριελ, που αποσκοπούσε σε εξομάλυνση της κατάστασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή