Υλική υποστήριξη θα παράσχει η Τουρκία στο Κατάρ

Υλική υποστήριξη θα παράσχει η Τουρκία στο Κατάρ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Τούρκοι εξαγωγείς είναι έτοιμοι να καλύψουν κάθε ζήτηση σε τρόφιμα και νερό στο Κατάρ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κύριου συνδέσμου εξαγωγέων της Τουρκίας, επιτρέποντας στο εμιράτο να αποσοβήσει πιθανές ελλείψεις, έπειτα από τον εμπορικό αποκλεισμό που του επέβαλαν έξι αραβικές χώρες.

Ο Μεχμέτ Μπουγούκεκσι, πρόεδρος του Συνδέσμου Τούρκων Εξαγωγέων, δήλωσε ότι οι εξαγωγείς είναι έτοιμοι να καλύψουν το κρίσιμο κενό που δημιουργήθηκε στη χώρα έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη διακοπή κάθε διπλωματικής και εμπορικής σχέσης που επέβαλαν στο Κατάρ τη Δευτέρα η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Αίγυπτος και οι Μαλδίβες περιλαμβάνεται και η απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου αυτών των χωρών για εμπορικές πτήσεις από το εμιράτο.

Χθες βράδυ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η απομόνωση του Κατάρ δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει να τερματιστεί αυτή η κρίση.

Οι δύο χώρες διατηρούν καλές σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας αμφότερες προσφέρει στήριξη στη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο και στους αντιπολιτευόμενους αντάρτες στη Συρία.

Νωρίτερα σήμερα, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Κατάρ τόνισε  ότι η Ντόχα συνομιλεί με το Ιράν και την Τουρκία για την διασφάλιση των αναγκαίων παροχών σε τρόφιμα και νερό.

«Συζητάμε με την Τουρκία και το Ιράν και άλλες χώρες», δήλωσε συγκεκριμένα ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, προσθέτοντας ότι τα προϊόντα θα εισαχθούν στη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων της Qatar Airways.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αρκετά αποθέματα δημητριακών στην αγορά του Κατάρ για τέσσερις εβδομάδες και η κυβέρνηση διαθέτει μεγάλα στρατηγικά αποθέματα τροφίμων στη Ντόχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή