Στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας οι επικεφαλής των αστυνομιών εννέα μεσογειακών χωρών

Στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας οι επικεφαλής των αστυνομιών εννέα μεσογειακών χωρών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας συναντήθηκαν σήμερα οι αρχηγοί των αστυνομιών εννέα ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών. Πρόκειται για τους επικεφαλής των αστυνομιών της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Στα κύρια θέματα συζήτησης συμπεριλήφθηκαν οι στρατηγικές για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες, ο κίνδυνος παρείσδυσης τρομοκρατικών στοιχείων στις μεταναστευτικές ροές και η διαχείριση των επαναπατρισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Τσουβαλάς ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η ΕΛ.ΑΣ. χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ιταλικής Αστυνομίας για την πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης των αρχηγών των αστυνομιών των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, με θέμα "Ευρωπαϊκή συνεργασία για την ασφάλεια στη Μεσόγειο"», τονίζοντας πως «συζητώντας άμεσα και προσωπικά οι αρχηγοί και ανταλλάσσοντας απόψεις για τα θέματα που μας απασχολούν, όπως, κυρίως, τα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών, η τρομοκρατία και άλλες μορφές διασυνοριακού ή διεθνικού εγκλήματος (όπως η διακίνηση ή η εμπορία ναρκωτικών και όπλων), θα διαμορφωθούν κοινές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και απειλών».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση της Ελλάδας με την Ιταλία, με την οποία η χώρα μας μοιράζεται το βάρος της πρακτικής, καθημερινής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, ο κ. Τσουβαλάς τόνισε πως «είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζουμε και σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος αυτού του θέματος, της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και πριν σχεδόν δύο μήνες, στις 17 Απριλίου, υποδέχθηκα τον Ιταλό ομόλογό μου στην Αθήνα. Είχαμε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και βρήκαμε κοινά σημεία στα θέματα που μας απασχολούν. Και στη Λαμπεντούζα, σήμερα, επιβεβαιώθηκε ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στην Ελληνική και την Ιταλική Αστυνομία».

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή