Κατά των προγαμιαίων σχέσεων το 31,5% των νεαρών Ρώσων – Αντίθετο με την ομοφυλοφιλία το 71,8%

Κατά των προγαμιαίων σχέσεων το 31,5% των νεαρών Ρώσων – Αντίθετο με την ομοφυλοφιλία το 71,8%

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα τρίτο των νεαρών Ρώσων και συγκεκριμένα το 31,5% τάσσεται κατηγορηματικά κατά των προγαμιαίων σεξουαλικών σχέσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκοπικής έρευνας που πραγματοποίησε το Κρατικό Πανεπιστήμιο Διοίκησης της Ρωσίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ετήσιας εισήγησης για την θέση της νεολαίας και την υλοποίηση της πολιτικής που αφορά την νέα γενιά.

Στο ερώτημα «πως αντιμετωπίζετε τις προγαμιαίες σεξουαλικές επαφές» το 31,5% απάντησε ότι είναι «κατηγορηματικά κατά», το 19,6% παραδέχθηκε ότι «έχει συχνά τέτοιου είδους επαφές», το 9,7% απάντησε «σπάνια (μόνο δοκίμασα)», το 17,5% απάντησε ότι οι ίδιοι «δεν είχαν προγαμιαίες επαφές , αλλά δεν κατακρίνουν όσους είχαν», ενώ το 21,7% αρνήθηκε να απαντήσει.

Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία, το 71,8% δήλωσε ότι είναι «κατηγορηματικά κατά τέτοιων επαφών», ενώ το 18,8% δήλωσε ότι «ο ίδιος/η ίδια δεν επιχείρησα να έχω, αλλά δεν επικρίνω τους άλλους». Μόνο το 1,6% δήλωσε ότι «έχει» και το 1,8% ότι «το κάνει σπάνια ή απλώς το έχει δοκιμάσει». Παράλληλα, το 6,3% αρνήθηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα. 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2017 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 16-24 ετών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή