Και επισήμως οκτώ τα θύματα στο Λονδίνο

Και επισήμως οκτώ τα θύματα στο Λονδίνο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στους οκτώ ανήλθε χθες ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης του Σαββάτου στη γέφυρα του Λονδίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση των βρετανικών αρχών. Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο 39χρονος Ισπανός Iνιάθιο Ετσεβερία, ο οποίος έσπευσε να χτυπήσει με το σκέιτμπορντ έναν από τους επιτιθέμενους την ώρα που αυτός μαχαίρωνε μια γυναίκα, είναι νεκρός.

Η μητέρα ενός από τους τρομοκράτες, η Βαλέρια Κολίνα, Ιταλίδα που ασπάσθηκε το Ισλάμ, μίλησε χθες συγκλονισμένη στην ιταλική τηλεόραση λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές να συλλάβουν τον γιο της, Γιουσέφ Ζάγκμπα. Σύμφωνα με την Κολίνα, ο Ζάγκμπα είχε αλλάξει τον τελευταίο χρόνο. «Οταν πήγα στη Βρετανία, τον βρήκα κάπως πιο αυστηρό απ’ ό,τι συνήθως. Από τον τρόπο που κοίταζε κατάλαβα ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Αυτό συνέβη στην Αγγλία», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της προσπαθώντας να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους για το πραγματικό νόημα του Ισλάμ.

Νωρίτερα χθες, οι Αρχές βρήκαν στον Τάμεση τη σορό ενός από τους αγνοουμένους της επίθεσης, ενώ από τους 48 ανθρώπους που νοσηλεύθηκαν μετά τις επιθέσεις, οι 29 παρέμεναν χθες στο νοσοκομείο και οι 10 βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τρεις τζιχαντιστές σάρωσαν πεζούς με φορτηγό στη γέφυρα του Λονδίνου, ενώ εν συνεχεία βγήκαν έξω και άρχισαν να μαχαιρώνουν περαστικούς, πριν πέσουν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Χθες, η ζωή επέστρεψε στη γέφυρα του Λονδίνου και στους γύρω δρόμους, οι οποίοι ήταν αποκλεισμένοι επί τρεις ημέρες προκειμένου να ερευνηθούν εξονυχιστικά από τις Αρχές. Τρεις ημέρες χρειάστηκαν οι Αρχές για να ενημερώσουν τους συγγενείς του 39χρονου Ισπανού ότι ο Ετσεβερία περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων, καθυστέρηση που προξένησε οργή στην οικογένειά του, δεδομένου ότι όλες αυτές τις ημέρες κυκλοφορούσε φωτογραφικό υλικό που τον έδειχνε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Ηταν η δεύτερη επίθεση σε γέφυρα του Λονδίνου εντός τριών μηνών και η δεύτερη, μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Πολιτική λιτότητας

Στο μεσοδιάστημα των επιθέσεων, οι Εργατικοί επικέντρωναν την πολιτική συζήτηση στην αποτίμηση της λιτότητας που επέβαλε η απερχόμενη συντηρητική κυβέρνηση, ενώ ύστερα από κάθε επίθεση, το κέντρο βάρους μετετίθετο σε ζητήματα νόμου και τάξης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή