Γκάμπριελ για Βρετανία: Κυβέρνηση το συντομότερο για να προχωρήσει το Brexit

Γκάμπριελ για Βρετανία: Κυβέρνηση το συντομότερο για να προχωρήσει το Brexit

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Βρετανία άμεσα, προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το Brexit εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στον απόηχο της αποτυχίας της Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις βρετανικές εκλογές.

«Νομίζω ότι το μήνυμα της κάλπης είναι σαφές: προχωρήστε σε δίκαιες συζητήσεις με την Ε.Ε. και σκεφτείτε ξανά αν είναι καλό για τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρώπη με αυτό τον τρόπο», υποστήριξε.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, όσον αφορά την επιθυμία του Βερολίνου να μην χαθεί άλλος χρόνος, είχε κινηθεί νωρίτερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μίκαελ Ροτ. «Πρέπει οι διαβουλεύσεις να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό», ανέφερε.

«Ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί στη Βρετανία, ο χρόνος πιέζει. Εχουμε λιγότερο από δύο χρόνια για να διαπραγματευθούμε το Brexit», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή