ΚΟΣΜΟΣ

Κόουμι: Και τρίτη συνάντηση του αμερικανού υπ. Δικαιοσύνης και του Ρώσου πρεσβευτή

Κόουμι: Και τρίτη συνάντηση του αμερικανού υπ. Δικαιοσύνης και του Ρώσου πρεσβευτή

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είπε στους γερουσιαστές κατά την διάρκεια του απόρρητου τμήματος της ακρόασής του από την αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπή της Γερουσίας ότι ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζέφ Σέσιονς ενδέχεται να είχε και τρίτη συνάντηση με τον Σεργκέι Κίσλιακ, τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠA, σύμφωνα με το CNN.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από ρωσικές υποκλοπές με αντικείμενο συζήτησης την συνάντηση, σύμφωνα με δηλώσεις τριών πηγών που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.

Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο είχε πρόσφατα αναφέρει κατ' αποκλειστικότητα ότι οι επιτροπές που διεξάγουν έρευνα στο Κογκρέσο για πιθανή ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 διερευνούν το ενδεχόμενο και μιας επιπλέον ιδιωτικής συνάντησης μεταξύ του Σέσιονς και του Κίσλιακ. Η συνάντηση αυτή φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με πηγές από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, αλλά κι από αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν λάβει γνώση.

Η προσοχή της έρευνας στρέφεται στην πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής, στις 27 Απριλίου του 2016 σε ξενοδοχείο της αμερικανικής πρωτεύουσας, το Mayflower Hotel, στο οποίο ο τότε υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούσε την πρώτη προεκλογική ομιλία του με θέμα, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Αντιδρώντας στην σχετική αναφορά του CNN το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν έγινε μια τέτοια συνάντηση στο αναφερόμενο ξενοδοχείο. “Τα γεγονότα δεν έχουν αλλάξει. Ο (τότε) Γερουσιαστής Σέσιονς δεν είχε κάποια ιδιωτική ή άλλη συζήτηση με οποιονδήποτε Ρώσο αξιωματούχο στο ξενοδοχείο”, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Σάρα Ίσγκαρ Φλόρες.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)