Τραμπ προς Κατάρ: Σταματήστε αμέσως να χρηματοδοτείτε την τρομοκρατία

Τραμπ προς Κατάρ: Σταματήστε αμέσως να χρηματοδοτείτε την τρομοκρατία

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα το Κατάρ να σταματήσει «αμέσως» να χρηματοδοτεί «την τρομοκρατία», «όπως επίσης και άλλες χώρες στην περιοχή να κάνουν περισσότερα και να τα κάνουν συντομότερα».

«Το έθνος του Κατάρ, δυστυχώς, ιστορικά χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία σε πολύ υψηλό επίπεδο» κατήγγειλε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και η Υεμένη διέκοψαν τη Δευτέρα τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία». Με αυτήν την απόφαση προκάλεσαν έναν διπλωματικό σεισμό μόλις 15 ημέρες έπειτα από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Ριάντ ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. Τότε ο Τραμπ είχε ζητήσει από τις μουσουλμανικές χώρες να ενεργήσουν με αποφασιστικό τρόπο κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή