Μπαράζ συλλήψεων για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη

Μπαράζ συλλήψεων για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επτά νέες συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές του Ιράν ως υπόπτους για υποστήριξη των ισλαμιστών κατά τις επιθέσεις που έγιναν στην Τεχεράνη ποθυ άφησαν πίσω τους 17 νεκρούς. 

Ο Αχμάντ Φαζελιάν, δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί επτά άτομα για τα οποία υπάρχει η υποψία ότι «παρείχαν στήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση» στην πόλη Φαρντίς που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης, αναφέρει το διαδικτυακό πρακτορείο ειδήσεων του δικαστικού σώματος Mizan.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πληροφοριών ότι 41 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη και στις επαρχίες Κερμανσάχ, Κουρδιστάν και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν. Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται «πράκτορες» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), «επιχειρησιακές ομάδες» και «οι σημαντικότεροι συντονιστές» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα. Κατασχέθηκαν επίσης «έγγραφα και εξοπλισμός που προοριζόταν για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του Χομεϊνί, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή