Στο στόχαστρο της Σαουδικής Αραβίας ο Ερντογάν

Στο στόχαστρο της Σαουδικής Αραβίας ο Ερντογάν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τρικυμία στις σχέσεις Κατάρ-αραβικού κόσμου να μην λέει να κοπάσει και την Τουρκία να σπεύδει να παράσχει κάλυψη και υποστήριξη στη Ντόχα, η οποία αντιμετωπίζει πυρά από πολλές κατευθύνσεις, η ένταση που έχει ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή εισέρχεται σε νέα φάση.

Η Σαουδική Αραβία στρέφει την προσοχή και το βλέμμα της κατά της Τουρκίας, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μέσα ενημέρωσης του βασιλείου βάλλουν κατά του Τούρκου προέδρου.

Με τα νέα δημοσιεύματα, η Σαουδική Αραβία, η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με την Άγκυρα, εστιάζει στις διασυνδέσεις του Τούρκου Προέδρου και του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος με εστίες «τρομοκρατίας».

Τα νέα αυτά δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Ερντογάν διατηρεί προσωπικές σχέσεις με άτομα, τα οποία είναι γνωστά για την τρομοκρατική δράση τους στον μουσουλμανικό κόσμο, αναφέροντας ωστόσο ότι αυτά τα δεσμά χάνονται στο βάθος του χρόνου.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα επιλέγει να μην αντιδρά σε υψηλούς τόνους στις επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Τα μέσα που ελέγχονται από την ίδια αποσιωπούν τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα και υπογραμμίζουν τη σημασία του διαλόγου και της φιλίας στον μουσουλμανικό κόσμο, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην τελευταία δήλωση του Τούρκου προέδρου, ο οποίος ζητά από τις

μουσουλμανικές χώρες να ξεπεράσουν την νέα ένταση μέχρι την εορτή του Ραμαζανιού.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς, η τουρκική διπλωματία αναζητεί λύση και γεφυρωτικές προτάσεις για την νέα κρίση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινωνεί με τις εμπλεκόμενες πλευρές και συνομιλεί με τους Άραβες συναδέλφους του.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η διπλωματική κινητικότητα της Άγκυρας δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή