Εως τις αρχές του 2019 στον θρόνο ο Ναρουχίτο

Εως τις αρχές του 2019 στον θρόνο ο Ναρουχίτο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. «Την καρδιά του και την ψυχή του» πρόκειται να δώσει ο Ιάπωνας διάδοχος του θρόνου Ναρουχίτο στα αυτοκρατορικά του καθήκοντα, όπως ο ίδιος δήλωσε λίγες μόνον ημέρες αφού ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στον πατέρα του να παραιτηθεί του αξιώματός του, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο αιώνες.

Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο, 83 ετών σήμερα, έχει υποβληθεί σε καρδιακή επέμβαση, αλλά και θεραπεία για καρκίνο του προστάτη και, όπως είχε δηλώσει πέρυσι, το πέρασμα του χρόνου δυσχεραίνει την τέλεση των επίσημων καθηκόντων του. Την Παρασκευή το ιαπωνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο με τον οποίο επιτρέπει την παραίτηση του Ακιχίτο και τη διαδοχή του στον θρόνο από τον γιο του Ναρουχίτο, ο οποίος σήμερα είναι 57 ετών, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, πρόκειται να συμβεί στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Ο Ακιχίτο, ο πρώτος αυτοκράτορας που ουδέποτε θεωρήθηκε θεός, επί δεκαετίες εργάζεται προκειμένου να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στο όνομα του πατέρα του Χιροχίτο.

Ο αυτοκράτορας εργάζεται επί πολλά χρόνια λαμβάνοντας κάθε ασχολία του πολύ σοβαρά. «Είναι ένα σύμβολο για τον λαό και προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο αυτοκρατορικό ρόλο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ναρουχίτο προσθέτοντας ότι προτίθεται να βάλει «την ψυχή του και την καρδιά του» στην εκτέλεση των καθηκόντων που θα του κληροδοτήσει. Ο Ναρουχίτο έχει υιοθετήσει πολλούς περιβαλλοντικούς σκοπούς και έχει στο παρελθόν ζητήσει από τους άνδρες να είναι περισσότερο ενεργοί στον ρόλο του πατέρα. Θα είναι ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας με πανεπιστημιακό δίπλωμα, καθώς είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γκαγκουσούιν.

Αψηφώντας τους κύκλους του παλατιού, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Μασάκο Οουάντα, 53 ετών, διπλωμάτη με σπουδές στην Οξφόρδη και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η οποία ωστόσο πάσχει από κατάθλιψη εξαιτίας των πιέσεων της ζωής στα ανάκτορα, αλλά και των απαιτήσεων να αποκτήσει διάδοχο. Οι δημόσιες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σπάνιες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή