Πλήγμα για τον τουρισμό της Κούβας η πολιτική Τραμπ

Πλήγμα για τον τουρισμό της Κούβας η πολιτική Τραμπ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΒΑΝΑ. Ο Εντι Κόμπα, ο οποίος διατηρεί δημοφιλές μπαρ σε ταράτσα στην καρδιά της Παλιάς Αβάνας, δεν είναι σίγουρος κατά πόσον θα μπορέσει να διατηρήσει την επιχείρησή του αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει αυστηρότερους τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες προς την Κούβα. Το μπαρ εκμεταλλεύτηκε την ανακωχή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, καθώς η πλειονότητα των επισκεπτών του είναι Αμερικανοί τουρίστες.

Ο ίδιος ο Κόμπα λέει ότι τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί άλλοι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού έχουν επενδύσει στην αύξηση προσέλευσης Αμερικανών τουριστών, και μια πιθανή αλλαγή της νομοθεσίας από τον Τραμπ είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό της Αβάνας, αλλά και της Κούβας γενικότερα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ανακοινώσει νέα, αυστηρότερα μέτρα σχετικά με τα ταξίδια στην Κούβα, αντιστρέφοντας έτσι αρκετά από τα μέτρα του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα τα οποία συνέβαλαν στην αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κούβα.

Από την πλευρά τους, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας δηλώνουν ότι «από τον Αϊζενχάουερ μέχρι τον Τραμπ κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει προσεγγίσει την Κούβα φιλικά, και για τον λόγο αυτό δεν θα χάσουμε τον ύπνο μας». Την ίδια στιγμή, αρκετοί πολίτες οι οποίοι δεν έχουν βιώσει κάποια σημαντική αλλαγή μετά την ανακωχή φαίνεται ότι συμφωνούν, ενώ δηλώνουν αδιάφοροι. Αλλωστε ο καταστροφικός εμπορικός αποκλεισμός είναι ακόμα σε ισχύ, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των πολιτών να δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα προς το ζην, αντιμετωπίζοντας τόσο μείωση στις εξαγωγές όσο και πτώση στην ποσότητα του εισαγόμενου πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

Την ίδια στιγμή, οι Κουβανοί επιχειρηματίες βασίζονταν στην αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών, οι οποίοι αναμενόταν να επταπλασιαστούν μέχρι το 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή