ΚΟΣΜΟΣ

Στους 30 οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Λονδίνο – Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά

Στους 30 οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Λονδίνο – Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά

Ο αριθμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στο πολυώροφο κτίριο του δυτικού Λονδίνου έχει ανέλθει επισήμως στου 30, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λονδίνου, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η φωτιά έχει πλέον σβηστεί πλήρως.

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Sun ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι υπολογίζει ότι οι αγνοούμενοι ή οι νεκροί της πυρκαγίας είναι περίπου 65, ενώ χθες ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης δήλωσε πως φοβάται πως ο αριθμός τους μπορεί να είναι ακόμη και τριψήφιος.

Επιπλέον, χθες ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τον 23χρονο πρόσφυγα από την Συρία, Μοχάμεντ Αλχατζάλι, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του, διέμενε στον πύργο, καθώς σπούδαζε μηχανολογία, ενώ είχε διαφύγει από τον πόλεμο της Συρίας πριν από τρία χρόνια.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Συρία συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία του, ενώ ζητάει την άμεση έκδοση βίζας για τους γονείς του, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του. Ο αδερφός του, 25χρονος Ομάρ κατόρθωσε να γλιτώσει από τις φλόγες και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία στην Βρετανία έχει ήδη αρχίσει την έρευνά της για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, ενώ οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα απαιτηθούν ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται στον πύργο, για τον εντοπισμό θυμάτων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου ερωτηθείς για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο οι νεκροί να ξεπεράσουν τους 100, δήλωσε «θα ήθελα να ελπίζω ότι ο αριθμός δεν θα τριπλσιαστεί».