Ακυρώνει ο Τραμπ την ιστορική συμφωνία του Ομπάμα με την Κούβα

Ακυρώνει ο Τραμπ την ιστορική συμφωνία του Ομπάμα με την Κούβα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αντιστρέψει την πολιτική της κυβέρνησης Μπαρακ Ομπάμα, η οποία προχώρησε σε μία «εντελώς μονόπλευρη συμφωνία» με την Κούβα, μιλώντας σε ακροατήριο στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι η νέα πολιτική που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνησή του θα αυστηροποιήσει τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς και την αποστολή κονδυλίων προς το νησί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο θα διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των διπλωματικών και εμπορικών δεσμών ως έχουν, καθώς και την επαναλειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του με υποτιμητικά σχόλια για την κομμουνιστική ιδεολογία, αναφερόμενος στους Κουβανο – αμερικανούς, που έχουν μία «επίπονη αλλά σημαντική ιστορία να πουν για την πραγματική και βάρβαρη φύση του καθεστώτος Κάστρο». «Τα έσοδα από την επένδυση και τον τουρισμό πηγαίνουν κατευθε΄θαν στον στρατό», υπογράμμισε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή