Μέι: «Τρομοκρατικό χτύπημα» η επίθεση στο τέμενος

Μέι: «Τρομοκρατικό χτύπημα» η επίθεση στο τέμενος

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως το μίσος και το κακό δεν θα επιτύχουν ποτέ, μετά την πτώση ενός αυτοκινήτου τύπου βαν πάνω σε πιστούς σε ένα τέμενος στο Λονδίνο, το οποίο προφανώς ήταν μία επίθεση με στόχο μουσουλμάνους, καθώς έβγαιναν έπειτα από την προσευχή από τεμένη στο βόρειο Λονδίνο. 

Η βρετανή πρωθυπουργός χαρακτήρισε μάλιστε «τρομοκρατικό» το χτύπημα: 

«Σήμερα το πρωί, η χώρα μας ξύπνησε με τα νέα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας: της δεύτερης αυτό τον μήνα και τόσο αρρωστημένης όπως εκείνες που προηγήθηκαν», δήλωσε έξω από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ήταν μια επίθεση η οποία για άλλη μια φορά είχε στόχο κανονικούς και αθώους ανθρώπους που συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους, αυτή τη φορά βρετανούς Μουσουλμάνους καθώς έφευγαν από ένα τέμενος μετά την προσευχή».

Είπε πως επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για να παράσχουν ασφάλεια και υποστήριξε πως η Βρετανία υπήρξε υπερβολικά ανεκτική σε όλες τις μορφές εξτρεμισμού κατά το παρελθόν.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ηγείται της χώρας σε «υπερβολικά αντίξοους καιρούς», ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός της ερωτηθείσα για τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης ότι κινδυνεύει με εσωκομματικό πραξικόπημα.

Εκπρόσωπος Μέι: Η πρωθυπουργός ηγείται της χώρας σε «υπερβολικά αντίξοους καιρούς»

«Πρόκειται για υπερβολικά δύσκολη περίοδο με δύο φρικτά περιστατικά μέσα σε μια εβδομάδα και (η Μέι) ηγείται της χώρας στη σκιά αυτών των περιστατικών και στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου», είπε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Η εκπρόσωπος είχε ερωτηθεί αν η Μέι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί της χώρας.

Η εφημερίδα Sunday Telegraph, επικαλούμενη υψηλόβαθμα στελέχη των Τόρις, έγραψε ότι η Μέι κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα θέμα ηγεσίας από ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του κόμματός της αν αποφασίσει ένα ηπιότερο Brexit.

Η εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε επίσης ότι η πρωθυπουργός γνωρίζει πως οι πολίτες θέλουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών και ότι η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση της Μέι, η οποία δέχτηκε επικρίσεις για αργή και ψυχρή αντίδραση μετά την τραγωδία, έχει έρθει σε επαφή με όλες τις τοπικές αρχές στη χώρα ζητώντας τους να καταγράψουν τις όποιες ανησυχίες τους για θέματα ασφαλείας έπειτα από την πυρκαγιά, είπε η εκπρόσωπος.

Η Μέι δεν στήριξε την πρόταση που κατέθεσε ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να κατασχεθούν τα ακατοίκητα ακίνητα για να στεγάσουν τους επιζώντες της πυρκαγιάς.

Η Βρετανία έχει πληγεί από πολλαπλές επιθέσεις εξτρεμιστών καθώς και από την πυρκαγιά στο δυτικό Λονδίνο με 79 νεκρούς, ενώ η πρωθυπουργός δέχτηκε βαρύ πλήγμα στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου όπου και απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

(πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή