Κατέληξε ο Αμερικανός φοιτητής που απελευθερώθηκε από τη Β. Κορέα και βρισκόταν σε κώμα

Κατέληξε ο Αμερικανός φοιτητής που απελευθερώθηκε από τη Β. Κορέα και βρισκόταν σε κώμα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αμερικανός φοιτητής, Ότο Γουάρμπιερ, ο οποίος κρατείτο ως πολιτικός αιχμάλωτος στη Βόρεια Κορέα για 17 μήνες και που είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν από μία εβδομάδα σε κώμα, απεβίωσε κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Σινσινάτι, ανακοίνωσε η οικογένειά του τη Δευτέρα.

Ο 23χρονος φοιτητής είχε φυλακιστεί γιατί προσπάθησε να κλέψει προπαγανδιστική αφίσα του καθεστώτος, κάτι που θεωρήθηκε εχθρική ενέργεια εναντίον του κράτους, και κρατείτο από τον Μάρτιο του 2016. Η Πιονγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο άτυχος φοιτητής προσεβλήθη από σπάνια δηλητηρίαση και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα καθώς ο οργανισμός του αντέδρασε στο παυσίπονο που του δόθηκε, κάτι που αμφισβήτησαν οι Αμερικανοί θεράποντες ιατροί του.

«Δυστυχώς, η φρικτή βασανιστική μεταχείριση του γιου μας στα χέρια των Βορειοκορεατών επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε άλλο πιθανό αποτέλεσμα από το λυπηρό που βιώσαμε σήμερα», υπογράμμισαν οι συγγενείς του νεαρού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή