Μαίνονταν μέχρι και χθες οι φωτιές στην Πορτογαλία

Μαίνονταν μέχρι και χθες οι φωτιές στην Πορτογαλία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ. Σε ετοιμότητα για μετάβαση στην Πορτογαλία, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ολέθριων πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, τέθηκε ειδική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχει συσταθεί για τέτοιου είδους αποστολές σε χώρες της Ευρώπης. Οπως ανακοινώθηκε, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Κομισιόν για την πρόθεση της Ελλάδας να αποστείλει βοήθεια.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες εξακολουθούσαν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μια τεράστια δασική πυρκαγιά στο κέντρο της Πορτογαλίας, η οποία είχε συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον 62 ανθρώπων. Παρά τη μικρή πτώση που σημείωσαν οι υψηλές θερμοκρασίες, η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, εξακολουθεί να μαίνεται, επεκτεινόμενη στις γειτονικές περιοχές. Σε όλη τη χώρα, οι εστίες πυρκαγιών μειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στις 35, αλλά τα μέσα που είχαν κινητοποιηθεί για την κατάσβεσή τους παρέμειναν περίπου τα ίδια, με περισσότερους από 2.000 πυροσβέστες και 660 οχήματα.

Ειδικοί καταγγέλλουν λάθη στη στρατηγική της χώρας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Υπάρχει ευρύτατη συναίνεση πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα στον τομέα της πρόληψης, ξεκινώντας από τον καθαρισμό των δασών από ξερά χόρτα καθώς και τη δημιουργία εμποδίων, προκειμένου να αναστέλλεται η ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή