«Σοκαρισμένη» η οικογένεια του δράστη της επίθεσης στο τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ

«Σοκαρισμένη» η οικογένεια του δράστη της επίθεσης στο τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σοκαρισμένη» δήλωσε η οικογένεια του δράστη της επίθεσης εναντίον μουσουλμάνων κοντά στο τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ στο βόρειο Λονδίνοκαι, ενώ εξέφρασε την συμπόνια της προς τους τραυματίες.

«Είμαστε εντελώς σοκαρισμένοι. Είναι απίστευτο, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε», ανέφερε σε ανακοίνωση εξ ονόματος της οικογένειας ο Ελις Όζμπορν, 26 ετών, ανιψιός του Ντάρεν Όζμπορν που έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης της επίθεσης από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Eλις διευκρίνισε ότι ο θείος του «δεν είναι ρατσιστής» και ότι ποτέ δεν έχει εκφράσει μια ξενοφοβική άποψη και πρόσθεσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι για τις οικογένειες (των θυμάτων). Η καρδιά μας είναι με τους τραυματίες». 

«Είναι τρέλα. Είναι απλώς τρέλα», κατέληξε.

Η Κρίστιν Όζμπορν, μητέρα του υπόπτου, περιέγραψε τον γιο της ως «ένα περίπλοκο άτομο». «Δεν προσπαθώ να τον υπερασπιστώ, όμως είναι γιος μου, και για εμένα το σοκ είναι φοβερό», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ITV. «Είμαι πραγματικά λυπημένη για αυτό που συνέβη», επεσήμανε από την πλευρά της η Νίκολα Όζμπορν, αδελφή του υπόπτου, σύμφωνα με το Press Association.

Υπενθυμιζεται πως ένα άτομο σκοτώθηκε και έντεκα τραυματίστηκαν όταν ο 47χρονος Βρετανός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας ένα νοικιασμένο βαν και έπεσε πάνω σε πεζούς που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν από το τέμενος στην περιοχή Φίνσμπουρι Παρκ, λίγο μετά τη νυχτερινή προσευχή για το Ραμαζάνι.

Η επίθεση χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική». 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή