Αφαιρείται το briefing από την αρμοδιότητα του Σπάισερ

Αφαιρείται το briefing από την αρμοδιότητα του Σπάισερ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων εξετάζει να αφαιρέσει από την αρμοδιότητα του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ο πρόεδρος Τραμπ, αν και μια τέτοια κίνηση δεν αναμένεται να γίνει αμέσως, σύμφωνα με στελέχη της προεδρίας.

Παρότι ο Σπάισερ έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επικρίσεων για το περιεχόμενο και το ύφος της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο ιδιόρρυθμος εκπρόσωπος Τύπου συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προέδρου, ο οποίος φέρεται να τον προορίζει για νέο επικοινωνιακό πόστο.

Ο Τραμπ, όμως, έχει εκφράσει πολλές φορές –κατ’ ιδίαν– αγανάκτηση με την επικοινωνιακή του ομάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσής της. Ο πρόεδρος εκτιμά ότι οι υφιστάμενοι του Σπάισερ δεν στηρίζουν αποτελεσματικά την πολιτική του, κατά τη διάρκεια εμφανίσεών τους σε τηλεοπτικά πάνελ. Αντιδράσεις μεταξύ των διαπιστευμένων στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφων προκάλεσε η απόφαση του Σπάισερ να μην προσκαλέσει κάμερες στην ενημέρωση της Δευτέρας, απαγορεύοντας ταυτόχρονα την καταγραφή της ενημέρωσης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Στο μεταξύ, ιστορικό χαμηλό καταγράφουν τα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Νέα σφυγμομέτρηση

Η χθεσινή σφυγμομέτρηση του δικτύου CBS News δείχνει ότι μόλις 36% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι στηρίζουν τον Τραμπ, ενώ 57% δεν εγκρίνουν την πολιτική του. Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup τη Δευτέρα έδειχνε ότι τα ποσοστά δημοτικότητας των πρώην προέδρων Μπους και Ομπάμα ενισχύονται, την ώρα που εκείνα του Τραμπ υποχωρούν. Τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεώτερο αντιμετωπίζει θετικά το 59% των ερωτηθέντων, με το ποσοστό αυτό να φθάνει το 63% για τον Ομπάμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή