Παραιτήθηκε ο ιδρυτής της Uber, Τράβις Καλάνικ

Παραιτήθηκε ο ιδρυτής της Uber, Τράβις Καλάνικ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραιτήθηκε ο ιδρυτής της Uber, Τράβις Καλάνικ, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μετά από πιέσεις των επενδυτών, που καθιστούσαν αδύνατη την παραμονή του στην εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew York Times.

Η παραίτησή του Καλάνικ έρχεται μετά την αρνητική δημοσιότητα που δέχεται η εταιρεία τους τελευταίους μήνες εξαιτίας σκανδάλων, μεταξύ των οποίων και καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, πέντε από τους μεγαλύτερους επενδυτές της εταιρείας απαίτησαν την Τρίτη με επιστολή τους την άμεση παραίτησή του, στην οποία μάλιστα τονιζόταν πως η εταιρεία χρειάζεται άμεσα αλλαγή ηγεσίας.

Πριν λίγες ημέρες, ο Καλάνικ είχε ανακοινώσει πως θα έπαιρνε άδεια επ'αόριστον μετά από τις κριτικές που δέχθηκε για τη διαχείριση της εταιρείας αλλά και λόγω του θανάτου της μητέρας του.

“Αγαπώ την Uber περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στην προσωπική μου ζωή, δέχομαι το αίτημα των επενδυτών να κάνω ένα βήμα πίσω έτσι ώστε η Uber να συνεχίσει το έργο της”, δήλωσε ο 40χρονος Κάλανικ, ο οποίος δέχθηκε να αποχωρήσει μετά από μακρές συζητήσεις με κάποιους από τους επενδυτές. Ωστόσο, πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει στο συμβούλιο των διευθυντών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή