Τουρκική προπαγάνδα με ελληνικό πλοίο

Τουρκική προπαγάνδα με ελληνικό πλοίο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, η Αγκυρα διεξάγει νέα προπαγανδιστική εκστρατεία για την Λωρίδα της Γάζας. Η Τουρκία, με αφορμή την Εορτή του Ραμαζανιού, στέλνει στην Γάζα ένα καράβι, το οποίο μεταφέρει τροφές, είδη πρώτης ανάγκης και δώρα.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας προβάλλουν την άποψη ότι η τουρκική βοήθεια φεύγει απευθείας από το λιμάνι της Μερσίνης με προορισμό την Λωρίδα της Γάζας.

Επτά χρόνια μετά το συμβάν του Μαβί Μάρμαρα, η τουρκική πλευρά στέλνει μηνύματα ισλαμικής αλληλεγγύης, τα οποία βρίσκουν θετικό αντίκτυπο στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ωστόσο, δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης τουρκικής ενημερωτικής ιστοσελίδας Oda Tv φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες ενδέχεται να δυσαρεστήσουν μερίδες της συντηρητικής και εθνικιστικής βάσης του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο τελικός προορισμός του πλοίου που μεταφέρει την τουρκική βοήθεια θα είναι το λιμάνι Άσντοτ του Ισραήλ και όχι η Λωρίδα Γάζας.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα το πλοίο είναι ελληνικών συμφερόντων. Η ιστοσελίδα, μάλιστα, δημοσιεύει και την ονομασία της ελληνικής εταιρίας που έχει στην κατοχή της το πλοίο που μεταφέρει την βοήθεια της Τουρκίας στην Παλαιστίνη.

Το επίμαχο δημοσίευμα αφήνει πολλά υπονοούμενα για τις αληθινές προθέσεις της τουρκικής πλευράς στο όλο εγχείρημα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πριν από επτά χρόνια το Μαβί Μάρμαρα μετέφερε στην Παλαιστίνη ληγμένα φάρμακα και χρησιμοποιημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα υπάρχουν δύο παράγοντες-κίνητρα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην νέα προπαγανδιστική εκστρατεία της Αγκυρας για την Παλαιστίνη. Πρώτον, η Αγκυρα ενδέχεται να επιδιώκει να στείλει νέα, «θερμά» μηνύματα στην συντηρητική βάση της κοινωνίας και στον μουσουλμανικό κόσμο. Δεύτερον, στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία ενδέχεται να δρομολογεί νέα σχέδια, παρόμοια με αυτά της περιόδου της Υπόθεσης του Μαβί Μάρμαρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή