Νικήτρια των επαναληπτικών εκλογών η Χάντελ

Νικήτρια των επαναληπτικών εκλογών η Χάντελ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΤΛΑΝΤΑ. Την εκλογή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την πολιτεία της Τζόρτζια γιόρτασε η Ρεπουμπλικανή υποψήφια Κάρεν Χάντελ, υποσχόμενη ότι θα εργασθεί με όλες της τις δυνάμεις για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ηττηθέντος Δημοκρατικού υποψηφίου.

Στην ίδια ομιλία, όμως, η Χάντελ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι η εκστρατεία της αποτελεί θρίαμβο πάνω στις «δυνάμεις της αντι-τραμπικής αντίστασης». Η νικήτρια των επαναληπτικών εκλογών στα εύπορα βόρεια προάστια της Ατλάντα επεκράτησε με ποσοστό 52% των ψήφων επί του Δημοκρατικού αντιπάλου της, του 30χρονου Τζον Οσοφ, παρότι ο τελευταίος είχε συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσόν των 23 εκατ. δολαρίων για την εκστρατεία του.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι Δημοκρατικοί μπορούσαν να παρηγορούνται για τη μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ των υποψηφίων. Η Χάντελ, η οποία εγκατέλειψε το σπίτι της σε νεαρή ηλικία, έχοντας πέσει θύμα γονικής κακοποίησης, θα γίνει η πρώτη Ρεπουμπλικανή γυναίκα που εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την πολιτεία της Τζόρτζια.

Η σκληρή εκστρατεία της Χάντελ, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες νίκες –με μικρή διαφορά ψήφων– των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις πολιτείες του Κάνσας, της Μοντάνα και της Νότιας Καρολίνας, δείχνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, υποχρεώνοντας ακόμη και τους πλέον διστακτικούς Ρεπουμπλικανούς να συνεργασθούν μαζί του.

Σε μήνυμά του στο Twitter, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος Τραμπ έγραφε: «Συγχαρητήρια στη Χάντελ. Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα».

«Eπικίνδυνος αριστερός»

Η Κάρεν Χάντελ, όμως, απέφυγε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας τις μνείες στον πρόεδρο Τραμπ και την κυβέρνησή του, παρότι η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών διοργάνωσε κλειστή εκδήλωση για τους δωρητές της εκστρατείας της στην Ατλάντα, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα Απριλίου. Παρ’ όλα αυτά, η Χάντελ χρησιμοποίησε ακραία ρεπουμπλικανική ρητορική στην εκστρατεία της, χαρακτηρίζοντας τον Οσοφ «επικίνδυνο αριστερό».

Οι Δημοκρατικοί καλούνται τώρα να αναπληρώσουν το κενό των 24 εδρών, που τους χωρίζει στη Βουλή των Αντιπροσώπων από την ανάκτηση της πλειοψηφίας στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή