ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν παρεμπόδισα την έρευνα του FBI για τη Ρωσία

Τραμπ: Δεν παρεμπόδισα την έρευνα του FBI για τη Ρωσία

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν παρεμπόδισε την έρευνα του FBI αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και το ενδεχόμενο συνωμοσίας της προεκλογικής του εκστρατείας, με Ρώσους αξιωματούχους.

“Κοιτάξτε δεν υπήρξε παρεμπόδιση, ούτε και συνωμοσία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στην διάρκεια συνέντευξης του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Η συνέντευξη αυτή, αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα.

Ο ιδιοκτήτητης των New York Jets , πρέσβης στη Βρετανία

Nωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προτείνει Γούντι Τζόνσον, ιδιοκτήτη της ομάδας New York Jets που ανήκει στην ομοσπονδία αμερικανικού φούτμπολ (NFL), ως πρέσβη στη Βρετανία.

Ο Τζόνσον, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και μέλος της οικογένειας ιδρυτών της εταιρείας Johnson & Johnson, θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία έγκρισης της αμερικανικής Γερουσίας προτού μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα.

Η πρόταση του Τραμπ δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος τον έχει αποκαλέσει "πρέσβη" και έχει πει ότι "θα πάει στο St. James", το βρετανικό παλάτι όπου παραδοσιακά παρουσιάζουν τα διαπιστευτήριά τους οι νέοι πρέσβεις των ξένων χωρών.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)