Βρετανία: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός για πρώτη φορά ο Κόρμπιν

Βρετανία: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός για πρώτη φορά ο Κόρμπιν

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, αναδεικνύεται για πρώτη φορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας «Times», η οποία δείχνει ότι οι ψηφοφόροι τον προτιμούν έναντι της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Έπειτα από τις κακές επιδόσεις της Μέι στις εκλογές της 8ης Ιουνίου κατά τις οποίες έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η πρωθυπουργός της χώρας επιχειρεί να συνάψει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, έχοντας χάσει την αξιοπιστία της σε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 35% των ερωτηθέντων απάντησαν ο Κόρμπιν, το 34% η Μέι και το 30% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή