Ικανοποίηση Αναστασιάδη από τη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ικανοποίηση Αναστασιάδη από τη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, από τις χθεσινές συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κυπριακό, καθώς μία σειρά από ηγέτες συντάχθηκαν χθες με την κυπριακή θέση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, είναι κοινή η προσέγγιση ότι εν έτη 2017 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Ο ίδιος δήλωσε πως «είναι κοινή η πεποίθηση ότι για να μπορεί να προχωρήσει η σχέση Βρυξελλών – Τουρκίας θα πρέπει πάνω από όλα η Τουρκία να εργαστεί πολύ συγκεκριμένα για την επίλυση του Κυπριακού».

Συγχρόνως, σήμερα το πρωί ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με την οποία υπάρχει μερική έστω προσέγγιση σε μερικά από τα θέματα που θίγονται στο έγγραφο Είντε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Ήταν κοινή η πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα στη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι εκείνα που θα δείξουν αν μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα από την παρούσα διαδικασία. Από εκεί και πέρα έγινε ανταλλαγή συγκεκριμένων απόψεων επί του περιεχομένου του προσχεδίου που έχει υποβληθεί από πλευράς του κυρίου Έιντε. Να σας αναφέρω ότι αργά χθες το βράδυ εστάλησαν οι θέσεις της δικής μας πλευράς. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι υπάρχουν κοινές αν θέλετε τοποθετήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση σε κάποια σημεία που αναφέρονται στο προσχέδιο που έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή