Βρετανία: Μαθητές φόρεσαν φούστες για να κερδίσουν το δικαίωμα να φορούν σορτς στο σχολείο

Βρετανία: Μαθητές φόρεσαν φούστες για να κερδίσουν το δικαίωμα να φορούν σορτς στο σχολείο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα περίπου μαθητές πήγαν την Παρασκευή στο σχολείο τους στην ακαδημία Isca στο Ντέβον της Αγγλίας με τα κεφάλια ψηλά φορώντας κοντές φούστες. Κάποιοι τις δανείστηκαν από φίλες, άλλοι από αδελφές, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τις τελευταίες μέρες, ο υδράργυρος έχει αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που οδήγησε μαθητές της Αγγλίας να επαναστατήσουν ενάντια στην αυστηρή πολιτική περί ενδυματολογικής ομοιομορφίας των βρετανικών σχολείων. 

Με τον φετινό Ιούνιο να είναι ο πιο ζεστός από το 1979, οι μαθητές ζήτησαν, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, από τους δασκάλους τους να φορέσουν σορτς αντί για μακριά παντελόνια. Ωστόσο, οι δάσκαλοι αρνήθηκαν καθώς τα σορτς δεν επιτρέπονται βάσει της ομοιόμορφης πολιτικής που έχει το σχολείο για τις στολές των μαθητών του. 

Με την σειρά τους τα αγόρια διαμαρτυρήθηκαν πως τα κορίτσια επιτρέπεται να έρχονται στο σχολείο με γυμνά πόδια και εκπρόσωπος του σχολείου αστειεύτηκε ότι τα αγόρια ήταν ελεύθερα να φορέσουν φούστες αν το επιλέξουν.

Έτσι και έγινε. Μια χούφτα μαθητών εμφανίστηκε την Τετάρτη στο σχολείο με φούστες, ενώ η “εξέγερση” έχει ήδη ενταθεί, καθώς την Παρασκευή αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των μαθητών που προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες με φούστα. 

Παρότι, η διευθύντρια του σχολείου, κ. Αιμε Μίτσελ, σχολίασε πως προς το παρόν τα σορτς δεν είναι μέρος της σχολικής στολής για τα αγόρια και η ίδια δεν επιθυμεί να προβεί σε αλλαγές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, ¨θα ήταν χαρά μου να προβώ σε μια τέτοιου είδους αλλαγή στο μέλλον". 

Πληροφορίες από BBC και GUARDIAN. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή