Τραμπ: Δεν παρεμπόδισα τις έρευνες του FBI

Τραμπ: Δεν παρεμπόδισα τις έρευνες του FBI

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Κανένα πρόσκομμα δεν προκάλεσε στην έρευνα του FBI ο πρόεδρος Τραμπ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, ενώ ουδέποτε ηχογράφησε τις συνομιλίες του με τον τέως διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του προέδρου. «Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια παρεμπόδισης και καμία παράτυπη συνεργασία», είπε ο πρόεδρος Τραμπ, μιλώντας χθες στο δίκτυο Fox. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνούνταν ότι διαθέτει ηχογραφημένες συνομιλίες του με τον Κόμι. «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα εάν υπάρχουν κασέτες ή ηχογραφήσεις των συνομιλιών μου με τον Κόμι. Εγώ πάντως δεν κατέγραψα τέτοιες συνομιλίες και δεν έχω στην κατοχή μου τέτοια ηχογράφηση», έγραψε ο Τραμπ στο αγαπημένο του Twitter. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με συνεργάτες του, ο πρόεδρος Τραμπ έχει αναφέρει ότι η απειλή και μόνον της ύπαρξης τέτοιων ηχογραφήσεων υποχρέωσε τον Κόμι να πει την αλήθεια.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών Ανταμ Σιφ, όμως, λέει ότι ο Τραμπ πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις υποτιθέμενες ηχογραφήσεις: «Εάν ο πρόεδρος δεν διαθέτει κασέτες, γιατί άφησε να εννοηθεί το αντίθετο; Προσπάθησε να παραπλανήσει το κοινό; Ηθελε να εκφοβίσει ή να φιμώσει τον Τζέιμς Κόμι; Και εάν ισχύει αυτό, έλαβε άραγε κι άλλες πρωτοβουλίες για να αποθαρρύνει έναν πιθανό μάρτυρα από το να καταθέσει;». Οι προσεκτικές δηλώσεις Τραμπ αφήνουν, πάντως, ανοικτό το ενδεχόμενο οι συνομιλίες του προέδρου με τον Κόμι να καταγράφηκαν εν αγνοία του Τραμπ.

Στο μεταξύ, την πρόθεσή του να συνεργασθεί με τους τέσσερις Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές του Κογκρέσου, οι οποίοι διαφωνούν με τον νόμο υγειονομικής περίθαλψης, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος Τραμπ. «Οι ενστάσεις των τεσσάρων γερουσιαστών σημαίνουν ότι η ψήφιση του νόμου δεν είναι σίγουρη. Συνειδητοποιώ ότι οι γερουσιαστές αυτοί ζητούν κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και ελπίζω να το ρυθμίσουμε», είπε ο Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή