ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Μειώνονται οι ελπίδες για τους 118 αγνοουμένους λόγω κατολίσθησης

Κίνα: Μειώνονται οι ελπίδες για τους 118 αγνοουμένους λόγω κατολίσθησης

Οι διασώστες στην Κίνα ερευνούν για 118 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται περισσότερο από 24 ώρες μετά την κατολίσθηση που έπληξε ένα ορεινό χωριό, αλλά οι ελπίδες μειώνονται αφού 15 σοροί ανασύρθηκαν μέσα από τους βράχους και τη λάσπη κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των ερευνών.

Ένα ζευγάρι και το δύο μηνών μωρό τους βρέθηκαν ζωντανοί μετά τη μαζική κατολίσθηση που κατέστρεψε το χωριό Σίνμο χθες τα χαράματα στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν. Όμως δεν έγινε γνωστό να βρέθηκε άλλος επιζών. Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει νέο απολογισμό έπειτα από εκείνον για τους 15 νεκρούς που ανακοίνωσαν στη διάρκεια της νύκτας, ωστόσο εμπειρογνώμονες λένε πως οι πιθανότητες να έχουν επιβιώσει οι αγνοούμενοι είναι μικρές, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται με τη συμμετοχή άνω των 3.000 διασωστών, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο προσθέτοντας πως τα ονόματα των αγνοουμένων δημοσιεύονται σε κυβερνητικές ιστοσελίδες. Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, δήλωσαν οι αρχές, αν και οι βροχοπτώσεις που αναμένονται σήμερα και αύριο Δευτέρα δεν αναμένετα να επηρεάσουν τις προσπάθειες διάσωσης, μετέωσε το τηλεοπτική δίκτυο CCTV.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες υπέβαλε τα συλλυπητήριά του και ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να προσφέρει όποια βοήθεια χρειάζεται.