Πιστοί αναγνώστες εφημερίδας οι Αυστριακοί

Πιστοί αναγνώστες εφημερίδας οι Αυστριακοί

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι Αυστριακοί διαβάζουν τις έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων πολύ πιο συχνά από τον μέσο όρο και τις εμπιστεύονται πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας "Reuters Digital News Report".

Με το ποσοστό του αναγνωστικού κοινού των εφημερίδων να ανέρχεται στο 61%, η Αυστρία βρίσκεται διεθνώς όχι μόνον στην κορυφή του καταλόγου, αλλά και κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο όρο των 36 χωρών στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα, σχολιάζει σε σημερινές δηλώσεις του για τα αποτελέσματά της, ο πρόεδρος της Ενωσης Αυστριακών Εκδοτών Εφημερίδων Τόμας Κράλινγκερ.

Οπως παρατηρεί ο ίδιος, οι παραδοσιακές εφημερίδες προσφέρουν επιπλέον προσανατολισμό και δημιουργούν εμπιστοσύνη, ενώ, όπως καταγράφεται στην έρευνα, στην Αυστρία υπάρχει επίσης μία ιδιαίτερα μεγάλη προθυμία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 57,8%, να πληρώνουν για την έντυπη έκδοση των εφημερίδων.

Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει, κατά την άποψή του, πως για το αυστριακό αναγνωστικό κοινό κάθε λέξη που διαβάζει στις εφημερίδες έχει και την αξία της, ενώ ο ίδιος επισημαίνει ταυτόχρονα την περιορισμένη προθυμία του κοινού να καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό για τις ειδήσεις στο διαδίκτυο, όπου το ποσοστό των πρόθυμων να πληρώνουν παρουσιάζει μικρή μόνον αύξηση, από το 6,6% το 2016, σε ένα 7,4% φέτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η γενική εμπιστοσύνη στις ειδήσεις συνδέεται στην Αυστρία σημαντικά με μία παραδοσιακή χρήση των ειδήσεων του παραδοσιακού έντυπου Τύπου, σε ποσοστό 48,3%, ενώ έλλειψη εμπιστοσύνης παρατηρείται κυρίως μεταξύ εκείνων που κάνουν χρήση διαδικτυακών ειδήσεων, όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 39%.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή