ΗΠΑ: Επετράπη η εφαρμογή μέρους του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ

ΗΠΑ: Επετράπη η εφαρμογή μέρους του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δικαίωσε εν μέρει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διατάσσοντας τη μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματός του, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους έξι μουσουλμανικών χωρών, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, το διάταγμα θα εφαρμόζεται για τα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κάποια σύνδεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και «δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στη χώρα».

Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά αξιοσημείωτη νίκη για τον Τραμπ, δεδομένου ότι η εφαρμογή του διατάγματός του είχε ανασταλεί από πολλούς άλλους δικαστές, σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και σε εφετεία.

Οι εννέα ανώτατοι δικαστές όχι μόνο δέχτηκαν τη μερική εφαρμογή του, αλλά δεσμεύτηκαν και την εκ νέου εξέταση του θέματος τον Οκτώβριο, δηλώνοντας ανοιχτοί στο να ακούσουν τις ενστάσεις του Αμερικανού προέδρου, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τραμπ έχει την ευκαιρία να πετύχει άλλη μια, τελική, δικαστική νίκη, η οποία θα ακυρώνει τις προηγούμενες σχετικές αποφάσεις.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα περί της νομιμότητας του διατάγματος, όταν ξεκινήσει η επόμενη δικαστική περίοδος, τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή