Τραμπ – Μακρόν: «Κοινή απάντηση κατά Ασαντ» σε ενδεχόμενη χρήση χημικών

Τραμπ – Μακρόν: «Κοινή απάντηση κατά Ασαντ» σε ενδεχόμενη χρήση χημικών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε από κοινού δράση ΗΠΑ και Γαλλίας κατά του προέδρου Ασαντ, σε περίπτωση που η Συρία διαπράξει επίθεση με χημικά όπλα συμφώνησαν την Τρίτη οι ηγέτες των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, η συμφωνία διατυπώθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων και έρχεται μία ημέρα αφού οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι προετοιμάζεται για μια νέα επίθεση με χημικά όπλα, διαμηνύοντας ότι είναι έτοιμες να αντιδράσουν, όπως είχαν πράξει έπειτα από την επίθεση με χημικά όπλα στη Χαν Σεϊχούν στις αρχές Απριλίου, την ευθύνη για την οποία επέρριψαν στη Δαμασκό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη του Μαΐου, προειδοποίησε πως για την κυβέρνησή του η χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό θα ξεπερνούσε μια κόκκινη γραμμή, τονίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η Γαλλία θα αναλάβει δράση, ακόμη και μόνη αν χρειαστεί.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Παρίσι, ο Μακρόν προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Γαλλία τη 14η Ιουλίου για τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή