Ακριβότερη η ζωή της βασιλικής οικογένειας

Ακριβότερη η ζωή της βασιλικής οικογένειας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αύξηση σημείωσαν οι δαπάνες της βασιλικής οικογένειας μέσα στον τελευταίο χρόνο. Μέσα στο οικονομικό έτος 2016 – 2017, η βασιλική οικογένεια δαπάνησε 47,6 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα χρήματα αυτά παρέχονται με τη μορφή επιχορήγησης προς τη βασίλισσα, η οποία στοιχίζει 65 πένες, το κόστος ενός γραμματόσημου, σε κάθε Βρετανό πολίτη. Το κόστος αυτό, σύμφωνα με τους αρμοδίους είναι εξαιρετικά μικρό «όταν λάβει κανείς υπόψη την προσφορά της βασίλισσας στη χώρα αλλά και τη σημασία της στους πολίτες». Στον αντίποδα, όμως, αρκετοί πολιτικοί οι οποίοι διαφωνούν με το μοναρχικό καθεστώς δηλώνουν ότι μεγάλο μέρος των δαπανών των μελών της βασιλικής οικογένειας αποκρύπτεται αφού στους ετήσιους ισολογισμούς δεν περιλαμβάνονται διάφορα έξοδα όπως τα έξοδα ασφαλείας.

Στο σύνολο η βασιλική οικογένεια ξόδεψε 56,8 εκατομμύρια στερλίνες, συνεισφέροντας δηλαδή ακόμα 15 εκατομμύρια από την προσωπική της περιουσία. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή προσωπικού, τη συντήρηση των ανακτόρων και τα έξοδα των μετακινήσεων της οικογένειας. Οι μετακινήσεις αυτές είναι μάλιστα εξαιρετικά συχνές, καθώς η βασιλική οικογένεια συμμετείχε σε τουλάχιστον 3.000 εκδηλώσεις, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να παρίσταται σε 162 εξ αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της βασιλικής οικογένειας πραγματοποίησαν 65 ταξίδια στο εξωτερικό. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η βασιλική οικογένεια έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες της, μιας και πλέον ταξιδεύει όλο και περισσότερο στην μπίζνες θέση στα αεροπορικά της ταξίδια έναντι της πρώτης θέσης που χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά παλιότερα.

Παράλληλα, τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας πρόκειται να αυξηθούν, αφού από το προσεχές έτος αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανακαίνισης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Τα έργα αυτά υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν συνολικά 369 εκατομμύρια στερλίνες, καθώς θα αντικατασταθούν όλα τα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα αλλά και το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου το οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση μαρασμού. Την ίδια στιγμή η μοναρχία χαίρει ευρείας αποδοχής, αφού σχεδόν τα 2/3 των πολιτών φέρονται να συμφωνούν με το υφιστάμενο καθεστώς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή